Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες σήμερα στο νότιο Μανχάταν, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, προτού να συλληφθεί από αστυνομικούς, μετά από ανταλλαγή πυρών, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα New York Post και το τηλεοπτικό κανάλι New York 1, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς και 12 τραυματίες. To δίκτυο MSNBC ανεβάζει τον αριθμό των τραυματιών στους 15. Η αστυνομία ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου που πρόκειται να δοθεί στο σημείο, στη διασταύρωση της Γουέστ Στριτ με την Τσέιμπερς Στριτ, κοντά στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή αναμένονται ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με πολλά μμε, το φορτηγάκι μπήκε στον ποδηλατόδρομο, λίγα λεπτά μετά τις 15.00, τοπική ώρα. Αφού παρέσυρε πολλούς ποδηλάτες, προσέκρουσε σε άλλο όχημα και ο οδηγός του βγήκε έξω, κρατώντας στο χέρι ένα ψεύτικο όπλο. Αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον συνέλαβαν.

Το λευκό φορτηγάκι είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Home Depot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. “Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα” έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. “Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλογουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν” αφηγήθηκε.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το φορτηγάκι για τυχόν εκρηκτικά.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει πως ένας άνδρας συνελήφθη και καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο δράστης είναι σοβαρά τραυματισμένος αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να δουν εάν ο δράστης της επίθεσης είχε συνεργούς. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. 

Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτη μάρτυρα, την οποία μεταδίδουν ορισμένα Αμερικανικά MME, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άνδρας που οδηγούσε μικρό φορτηγάκι, καβάλησε τον ποδηλατόδρομο, παρασύροντας αρκετούς ανθρώπους και στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας 29χρονος οπλισμένος με δύο όπλα ήταν ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Ο δράστης της επίθεσης προσπάθησε να διαφύγει

Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει τον δράστη της επίθεσης τη στιγμή που τρέχει για να ξεφύγει από το σημείο της πολύνεκρης επίθεσης στο Μανχάταν, πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η “δήλωση” που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του “συνάδει” με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης την Τρίτη μέσω Twitter, κάνοντας λόγο περί μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ τόνισε ακόμη ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «να επιστρέψουν ή να μπουν» στη χώρα.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΙΚ να επιστρέψει ή να μπει στη χώρα μας αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

Δεν έχει υπάρξει καμιά ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Μανχάταν. Οι αρχές της Νέας Υόρκης προς το παρόν δεν έχουν επιρρίψει την ευθύνη σε κάποια οργάνωση για την ενέργεια, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον ένδεκα.

Το φορτηγάκι του δράστη της επίθεσης σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ


 

Φωτογραφίες: Daily Maily, Fox News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης