Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο Άμστερνταμ. Από πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του ένας έφηβος ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν τραυματιστεί δύο άτομα. Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που φέρεται να είναι δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή όπου αναφέρθηκαν οι πυροβολισμοί έχουν σπεύσει πολλά περιπολικά και ασθενοφόρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας De Telegraaf.

Νωρίτερα τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νεκρός ήταν αυτός που μαχαίρωσε περαστικούς και στη συνέχεια τραυματίστηκε θανάσιμα από αστυνομικά πυρά.

Φωτογραφία από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι αναφέρουν, όπως σημειώνει η Het Parool, ότι άκουσαν τους πυροβολισμούς να πέφτουν κοντά σε παιδική χαρά. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροβολισμοί έπεσαν στο κοινοτικό κέντρο, σε σχολή όπου παρακολουθούν μαθήματα kickboxing μετανάστες από το Μαρόκο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό δεν είναι γνωστές. Εκπρόσωπος της αστυνομίας σε δηλώσεις του στην κρατική ραδιοτηλεόραση NOS τόνισε πως το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός

Η κατάσταση των τραυματιών είναι σοβαρή και σύμφωνα με τις αρχές διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία

Η αστυνομία ενημέρωσε πως έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή. Κλειστοί παραμένουν  όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

«Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες το συντομότερο δυνατό», τόνισε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει γίνει γνωστή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης