Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε λύκειο της Σάντα Κλαρίτα.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι επλήγησαν από πυρά μέσα στο Λύκειο Σόγκους, κοντά στο Λος Αντζελες, σύμφωνα με τον σερίφη και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Henry Mayo, μία κοπέλα 16 ετών και ένας 14χρονος έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Εκτός από τους δύο μαθητές που σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις, δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Tο γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης είναι 16 ετών και μαθητής στο Λύκειο όπου σημειώθηκε το περιστατικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του και κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του», είπε ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία του», πρόσθεσε ο πράκτορας του FBI Πολ Ντέλακορτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

«Πιστεύουμε αυτή τη φορά ότι είναι μόνο ένας ύποπτος αλλά κάνουμε εντατική έρευνα παντού», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της Σάντα Κλαρίτα.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η Σάντα Κλαρίτα βρίσκεται βορείως του Λος ‘Αντζελες. Το λύκειο Σίγκας και όλα τα σχολεία στην περιφέρεια Ουίλιαμ Σ. Χαρτ έχουν αποκλειστεί. 

Οι μαθητές, ο ένας πίσω από τον άλλον, έχοντας μερικές φορές τα χέρια ψηλά στον αέρα, απομακρύνθηκαν από το λύκειο.

Στον χώρο του σχολείου εκτυλίχτηκαν σκηνές πανικού. Ορισμένοι από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες έξω από το σχολείο, σε μια έκταση με γρασίδι. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρέθηκε τραυματισμένος στην αίθουσα της χορωδίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης