Στρατιώτης άνοιξε πυρ με πολυβόλο σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη, σκοτώνοντας αρκετούς ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης αναφέρει πως οι νεκροί είναι πλέον 20, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο στο εσωτερικό του καταστήματος και οδήγησαν εκατοντάδες πολίτες εκτός του κτηρίου με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το πρακτορείο Sputnik ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 17, πληροφορία που επιβεβαίωσε το AFP επικαλούμενο αξιωματούχους Υγείας.

Οι τραυματίες, με βάση τις πληροφορίες του Sputnik, είναι τουλάχιστον 21 και έχουν μεταφερθεί σε έξι διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία.

Η αστυνομία αρχικά ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency και όπως αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News, ο δράστης κρατάει ομήρους 16 ανθρώπους στο εμπορικό κέντρο.

Βίντεο που φέρεται πως δείχνει τον δράστη μέσα στο εμπορικό κέντρο
 

 

Σύμφωνα με το BBC, ο δράστης έχει κρυφτεί στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε πως ο ένοπλος βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο, και ζητεί από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.
 

Πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν από διαπληκτισμό για την αγοραπωλησία εκτάσεων γης.

Ο στρατιώτης άνοιξε πυρ σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων από την Μπανγκόνγκ, σύμφωνα με την αστυνομία. Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Νάνκον Ρατσάσιμα.

Το BBC αναφέρει πως ο στρατιώτης, εκτός από το εμπορικό κέντρο, άνοιξε πυρ σε στρατόπεδο αλλά και σε έναν βουδιστικό ναό.

Ο στρατιώτης φέρεται να μετέδωσε τις πράξεις του ζωντανά μέσω αναρτήσεων στο Facebook, γράφοντας διάφορα μηνύματα όπως: «Είμαι τόσο κουρασμένος», «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους», «είναι νεκροί; Είναι τρεις άνθρωποι» και «μήπως πρέπει να παραδοθώ;».

Το Facebook αργότερα ανακοίνωσε ότι απέσυρε το προφίλ του ένοπλου στρατιώτη και ότι θα κατεβάσει «οποιοδήποτε ανάρτηση με περιεχόμενο βίας, που σχετίζεται με την επίθεση αυτή».
 

 

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία, ο στρατιώτης έκλεψε ένα όχημα, ένα όπλο και σφαίρες από στρατόπεδο, και πυροβόλησε έναν αξιωματικό και δύο ακόμα ανθρώπους πριν ξεκινήσει την επίθεση με το όπλο στην πόλη. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου της χώρας ανέφερε πως ο δράστης ονομάζεται Jakrapanth Thomma, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AP.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δήλωσε πως παρακολουθεί στενά το περιστατικό και ζήτησε από τις Αρχές να συλλάβουν τον δράστη.

Το BBC ανάρτησε εικόνα που δείχνει το πρόσωπο του δράστη
 

Εικόνες που απεικονίζουν τον δράστη και κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο twitter και δείχνει το σημείο την ώρα των πυροβολισμών
 

 

Πανικός επικρατεί στο εσωτερικό του καταστήματος
 

 

 

Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
 

 

Βίντεο που φέρεται πως δείχνει έκρηξη από φιάλη αερίου στο σημείο

 

 

Επίλεκτοι κομάντος της αστυνομίας έσπευσαν από την Μπανγκόκ με ελικόπτερο για να συνδράμουν στην επιχείρηση

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην περιοχή
 

 

 

Οι Αρχές ζητούν από τους περίοικους και τους επισκέπτες να μην κυκλοφορούν στην περιοχή και να συνεργάζονται με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στους γύρω δρόμους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τη βοήθεια στρατιωτικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης