Γυναίκα ένοπλος σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Dailymail άνοιξε πυρ κατά του πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στο Πέριμαν στην πόλη Αμπερντίν στην πολιτεία του Μέριλαντ σε κέντρο διανομής φαρμάκων. Τη ζωή τους έχασαν τέσσερις άνθρωποι μεταξύ αυτών και η ένοπλος ενώ ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί. 

Η γυναίκα που άνοιξε πυρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί από την αποθήκη του κέντρου διανομής της εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων Rite Aid.Στην αποθήκη όπου στεγάζεται το κέντρο διανομής φαρμάκων εργάζονται περίπου 1.000 άτομα

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ένοπλος χρησιμοποίησε ένα όπλο και ο σερίφης Γκάχλερ ανέφερε ότι κανείς από τους αστυνομικούς δεν πυροβόλησε.

Μια πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι αξιωματούχοι πιστεύουν πως η 26 ετών γυναίκα είχε επαγγελματικές διαφορές με την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποθήκη όπου στεγάζεται το κέντρο διανομής φαρμάκων εργάζονται περίπου 1.000 άτομα.

Το γραφείο του Σερίφη προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή, ενώ στο σημείο αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και άνδρες του FBI.

Χάρτης από την περιοχή της επίθεσης

Αυτόπτης μάρτυρας σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC τόνισε πως οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε μια αποθήκη και στο σημείο αμέσως έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί όπως και ασθενοφόρα.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν, έκανε λόγο για εφιαλτικό σκηνικό, εκφράζοντας ότι η πολιτεία είναι σε ετοιμότητα να πράξει τα δέοντα, ενώ τόνισε πως όλοι προσεύχονται για τα θύματα.

Η πόλη Πέριμαν βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ βορειανατολικά της Βαλτιμόρης. Στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό βρίσκονται μια εκκλησία και επιχειρήσεις και είναι πλησίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Aberdeen Proving Ground.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης