Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, χθες περίπου στις 11.00 το βραδυ, στην Città della Pieve της Ούμπρια στην Ιταλία.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε στην καμινάδα και επεκτάθηκε και σε μέρος της στέγης της κατοικίας, προκαλώντας πολύ καπνό, που εξαπλώθηκε στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την corriere de la sera, δύο ομάδες πυροσβεστών παρενέβησαν αμέσως, μία από την επαρχιακή διοίκηση της Περούτζια και η άλλη από εθελοντές της Città della Pieve. Η κατάσταση γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο η πυρκαγιά προκάλεσε κάποια ζημιά στη σοφίτα και μικρές υλικές ζημιές στο σπίτι, που βρίσκεται σε ένα οικόπεδο στα περίχωρα της Città della Pieve και όπου ο Μάριο Ντράγκι και η οικογένειά του διαμένουν συχνά. Ο δήμαρχος Fausto Risini εξήγησε στην Corriere della Sera: «Ήταν τα υπολείμματα στην καπνοδόχο που έβγαλαν φωτιά». Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ και τη σύζυγό του, που σύμφωνα με την corriere de la sera ήταν παρόντες.

«Νομίζω ότι ο Ντράγκι είναι εδώ στο Città della Pieve με την οικογένειά του αυτές τις μέρες», δήλωσε και ο Ριζίνι.

Όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος, η φωτιά αναφέρθηκε από έναν κάτοικο – ο οποίος είδε τις φλόγες στο σπίτι του Ντράγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάριο Ντράγκι έχει κατοικία στην πόλη της Ούμπριας στα σύνορα με την Τοσκάνη. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος στην corriere della sera, η οικογένεια ακολουθεί μια πολύ ιδιωτική ζωή, ωστόσο «μας δίνεται η ευκαιρία να ανταλάξουμε ευχές τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι».

   

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης