Σκηνές από κινηματογραφική ταινία τρόμου εκτυλίχτηκαν στα νερά ποταμού στη Βραζιλία.

Κοπάδι πεινασμένων πιράνχας καταβροχθίζουν κομμάτια κρέας που τους πετούν αλιείς, κάνοντας το νερό να αφρίσει. Οι εικόνες είναι αρκετά τρομακτικές, ωστόσο σύμφωνα με τον καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδας των ΗΠΑ και συνεργάτη του National Geographic, Ζεμπ Χόγκαν, τα συγκεκριμένα ψάρια σπάνια απειλούν τον άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω κολυμπήσει δεκάδες φορές σε ποτάμια όπου τα πιράνχας αφθονούν, ποτέ όμως δεν με έχουν δαγκώσει» εξηγεί ο επιστήμονας, με αφορμή το συγκεκριμένο video που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Youtube και προκάλεσε σάλο.

«Ωστόσο, μπορούν πάντως να γίνουν επικίνδυνα αν παγιδευτούν σε μια μικρή περιοχή χωρίς φαγητό» προσθέτει, υπενθυμίζοντας ένα περιστατικό κατά την αποστολή του Θίοντορ Ρούζβελτ στον Αμαζόνιο τη διετία 1913-14. Ντόπιοι ψαράδες είχαν αποκλείσει πιράνχας σε τμήμα του ποταμού και τα άφησαν χωρίς τροφή για αρκετές ημέρες. Όταν πέταξαν στο νερό μια νεκρή αγελάδα, τα ψάρια την καταβρόχθισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στα μάτια του Αμερικανού προέδρου, αφήνοντας μόνο τον σκελετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης