Πυρά Λευκού Οίκου κατά των Μυστικών Υπηρεσιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 08:10
Πυρά Λευκού Οίκου κατά των Μυστικών Υπηρεσιών
Οι πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη παραβίαση της ασφάλειας του Λευκού Οίκου από τον 42χρονο Ομαρ Τζ. Γκονζάλες, ο οποίος εισήλθε στον χώρο του κτηρίου της προεδρίας οπλισμένος με μαχαίρι, θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, έκρινε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας των ΗΠΑ Τζος Ερνεστ σημείωσε ότι αποτελεί ευθύνη της Μυστικής Υπηρεσίας η διερεύνηση των συμβάντων ασφάλειας τα οποία αφορούν στον Λευκό Οίκο και τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ερνεστ είπε ακόμη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τις υπηρεσίες ασφαλείας και ότι ο πρόεδρος είναι βέβαιος πως θα γίνουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη Μυστική Υπηρεσία.

Η επικεφαλής των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών Τζούλια Πίρσον κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά το περαστικό της 19ης Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη και δηλώνοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο», διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα συμβεί ποτέ ξανά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Π.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 08:14