Την αντίθεσή του στην πρόταση της Γερμανίας για επιβολή επιτρόπου στην Ελλάδα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Πρόκειται για μια ευφάνταστη και δυσάρεστη πρόταση», σημείωσε αρχικά, απαντώντας σε ερώτηση για τη «δίψα της Γερμανίας όσον αφορά στη δημοσιονομική πειθαρχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mario Monti έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, σχετικά με την εμμονή της στην επιβολή μέτρων λιτότητας χωρίς την παράλληλη προετοιμασία του κατάλληλου εδάφους για την τόνωση της ανάπτυξης στις χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους.

«Αυτή τη δίψα τη βιώνουν όλοι στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά που διψούν για δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους ότι οι χώρες της Μεσογείου κάνουν προόδους. Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε θετικά, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορέσουν να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας στραγγαλίσουν», δήλωσε με νόημα.

Όσον αφορά στο νέο Σύμφωνο Δημοσιονομικής πειθαρχίας, υπογράμμισε ότι απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό ορισμένων χωρών, στα εθνικά τους κοινοβούλια και στην κοινή γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να υπογράψουν κάτι το οποίο είναι σε θέση να το σεβαστούν και όχι να βάλουν την υπογραφή τους υπό την απειλή όπλου», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης