Την ενόχλησή της για τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία από τα μέσα Μαρτίου του 2011 εξέφρασε για άλλη μια φορά την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α..

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός πως η Ρωσία δεν έχει υποβάλει ακόμη ένα σχέδιο με ανθρωπιστική στόχευση για την κρίση της Συρίας, παρά τους παλιούς και βαθείς δεσμούς της Μόσχας με την οικογένεια Assad και τη χώρα», εξήγησε ενώπιον μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Ρώσοι δεν παρουσιάζουν ένα σχέδιο που ο Bashar al-Assad θα μπορούσε να υπογράψει», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) σε σχέδιο που πρότεινε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την επίλυση της κρίσης στην ασιατική χώρα, το οποίο προέβλεπε μεταξύ άλλων την απομάκρυνση από την εξουσία του Bashar al-Assad από την εξουσία. Παράλληλα, μέσω του πρεσβευτή της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε λύση μεταφράζεται σε «ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας», εξηγώντας πως η Δαμασκός μπορεί να επιλύσει μόνη της τα προβλήματά της.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει την έντονη κριτική προς το πρόσωπό του, ο Bashar al-Assad έδωσε εντολή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν τελικά ο λαός επιθυμεί μεταρρυθμίσεις, ανακοινώνοντας παράλληλα ένα μεγάλο ποσό το οποίο θα διατεθεί για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης