Θεωρίες συνωμοσίας, τις οποίες ανακίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και αιτήματα για τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών: η αγανάκτηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο στη φυλακή, χθες, του πάμπλουτου χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, με πολλούς να μιλούν για δολοφονία παρά για αυτοκτονία του 66χρονου με τις πολλές διασυνδέσεις στους κύκλους εξουσίας.

Τα ερωτήματα πλήθυναν σήμερα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times. Στις σελίδες της, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, παραδέχθηκαν ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται για την παρακολούθηση του κρατουμένου δεν τηρήθηκαν: ο έλεγχος που έπρεπε να γίνεται κάθε 30 λεπτά δεν έγιναν ποτέ και ο Έπσταϊν ήταν μόνος του στο κελί του, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός επιβάλει να υπάρχουν πάντα δύο κρατούμενοι σε ένα κελί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορείτο ότι είχε παρασύρει δεκάδες έφηβες στις πολυτελείς κατοικίες του, ιδίως στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα, αναγκάζοντάς τις σε «μασάζ» που σχεδόν πάντα κατέληγαν σε σεξουαλικές επαφές με τη βία.

Χωρίς να αναμένουν το αποτέλεσμα των ερευνών που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, πολλοί θέλουν να πιστεύουν στο σενάριο δολοφονίας του χρηματιστή, ο οποίος προσκαλούσε πολλούς ισχυρούς στα ιδιωτικά τζετ του ή τα σουαρέ που οργάνωνε, όπως τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Κλίντον ή και τον πρίγκιπα Άντριου, τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενθάρρυνε, μάλιστα, τη ροή των εικασιών, που πλημμύρισαν το διαδίκτυο με την ετικέτα “#EpsteinMurder”: ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έκανε χθες το βράδυ retweet ένα βίντεο που δημοσίευσε ο κωμικός Τέρενς Ουίλιαμς όπου επιβεβαιωνόταν ότι ο Έπσταϊν «είχε πληροφορίες για τον (πρώην πρόεδρο) Μπιλ Κλίντον» υπονοώντας ότι αυτές θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το retweet καταδίκασαν σήμερα πολλοί Δημοκρατικοί υποψήφιοι στις προεδρικές του 2020, μεταξύ αυτών ο Τεξανός Μπέτο Ορούρκε και ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ Κόρι Μπούκερ.

«Αυτό που κάνει (ο Τραμπ) είναι επικίνδυνο: δίνει ζωή όχι μονάχα σε θεωρίες συνωμοσίας όμως δίνει ώθηση στην οργή και το χειρότερο εναντίον ορισμένων ανθρώπων» είπε ο Μπούκερ.

Για να πυροδοτήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας, πολλοί προέταξαν τις περίπου 2000 σελίδες των δικαστικών εγγράφων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κατηγορίες κατά του Έπσταϊν μιας Βιρτζίνια Τζιαφρ.

Η γυναίκα ανέφερε τα ονόματα πολιτικών προσώπων με τα οποία την ανάγκασε, όπως κατήγγειλε, ο Έπσταϊν να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις. Όλοι τους το αρνήθηκαν.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή φυλακή, που κρατείτο ο χρηματιστής, το Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν, θεωρείται από τις ασφαλέστερες στη χώρα. Έως τον Ιούλιο, εκεί κρατείτο ο Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν Ελ Τσάπο.

Επομένως, πολλοί διερωτώνται για τους λόγους, για τους οποίους ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν βρισκόταν πλέον, από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπό ενισχυμένη επιτήρηση για την αποτροπή απόπειρας αυτοκτονίας, καθώς όπως φαίνεται είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει, για πρώτη φορά, στις 23 Ιουλίου.

«Ο Τραμπ θέλει να διερευνηθούν τα πάντα»

Η στενή σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει τη χρήση από τον μεγιστάνα του Twitter για τη διάδοση μιας θεωρίας συνωμοσίας που συνδέει τον πρώην πρόεδρο της χώρας Μπιλ Κλίντον με τον χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, αυτοκτόνησε στο κελί του.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος απλά θέλει να ερευνηθούν τα πάντα» υπογράμμισε η Κόνγουεϊ, σε συνέντευξη στο Fox News.

Η ίδια υποστήριξε, επίσης, ότι ενδεχομένως να υπάρχει «δημόσιο ενδιαφέρον» για τους ανθρώπους που συνδέονταν με τον Έπσταϊν.

«Ακούμε διαφορετικούς ανθρώπους να θέτουν ερωτήματα και να θέλουν να μάθουν ποιος άλλος ενεπλάκη στα εγκλήματα του Έπσταϊν ή απλά στις δραστηριότητές του» εξήγησε η σύμβουλος του Ρεπουμπλικανού προέδρου, αναφερόμενη σε «ορισμένες ασφράγιστες πληροφορίες, οι οποίες εμπλέκουν ανθρώπους σε πολύ υψηλά κλιμάκια».

Ο χρηματιστής επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπιλ Κλίντον και ο Κλίντον ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν αφού αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου. Αρνήθηκε ότι επισκέφθηκε τον ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, όπου σύμφωνα με καταγγελίες, ο χρηματιστής είχε πάει θύματά του εκεί για να συνευρεθούν σεξουαλικά μαζί του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης, έχει ταξιδέψει με το αεροπλάνο του Έπσταϊν και παραβρέθηκε σε πάρτι του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Μετά τη σύλληψή του, στις αρχές Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι είχε να του μιλήσει 10 χρόνια.

Τι γνωρίζουμε για τον θάνατό του

Η φαινομενική αυτοκτονία του καταδικασθέντος για σεξουαλικό αδίκημα 66χρονου Jeffrey Epstein δημιούργησε αμέσως καταγγελίες για αμέλεια στη φυλακή και ακόμη και δολοφονία. Ενώ δεν είναι περίεργο, να έχει προκληθεί  σύγχυση, καθώς δεν έρχονται στην επιφάνεια δεδομένα της υπόθεσης που δεν είναι διαθέσιμα.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Epstein βρέθηκε νεκρός στο κελί του στην ειδική μονάδα στέγασης του μητροπολιτικού διορθωτικού κέντρου της Νέας Υόρκης το πρωί του Σαββάτου περίπου στις 6:30 π.μ.
«Φαινομενική αυτοκτονία»

Τα μέτρα διατήρησης της ζωής «ξεκίνησαν αμέσως με το προσωπικό που ανταποκρίθηκε» και ο Epstein μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ήδη όμως νεκρός, όπως ανακοίνωσε το Σώμα των Φυλακών το Σάββατο. Το νοσοκομείο χαρακτήρισε τον θάνατό του «φαινομενική αυτοκτονία», αν και η έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει κάτι τέτοιο.

Ορισμένοι αξιωματούχοι είπαν στους δημοσιογράφους ότι ο Epstein είχε κρεμάσει τον εαυτό του στο κελί του, αλλά ουδείς,   δεν το επιβεβαίωσε δημοσίως.

Διεξάγεται επίσης έρευνα του FBI και ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε αργότερα και έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το θάνατο του Epstein, την οποία ωστόσο χαρακτηρίζει επίσης «φανερή αυτοκτονία».

Ο Γενικός Εισαγγελέας Bill Barr είπε για τον Jeffrey Epstein: «Μου προκάλεσε αποτροπιασμό να μάθω ότι ο Jeffrey Epstein βρέθηκε νεκρός νωρίς σήμερα το πρωί από φαινομενική αυτοκτονία ενώ ήταν υπό ομοσπονδιακή επιμέλεια.

Ο θάνατος του κ. Epstein εγείρει σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Κορυφαίος κεντρικός παρουσιαστής του MSNBC συνδέει τη Ρωσία με τον καταδικασμένο παιδεραστή Epstein

Με τον δισεκατομμυριούχο Jeffrey Epstein νεκρό σε  φυλακή από  προφανή αυτοκτονία, ο τηλεπαρουσιαστής του MSNBC, Joe Scarborough, δεν έχασε χρόνο για θεωρητικές αναλύσεις περί  δικτύου διακίνησης σεξ από ισχυρούς παιδόφιλους πελάτες. Αντ’ αυτού, κατηγόρησε απευθείας τους Ρώσους.

«Ένας άντρας που είχε πληροφορίες που θα είχαν καταστρέψει τη ζωή των πλούσιων και ισχυρών ανδρών καταλήγει να πεθάνει στη φυλακή του» έγραψε σε Tweet ο Joe Scarborough, που κάποτε ήταν μέλος  στο Αμερικανικό Κογκρέσο για τη Φλόριντα. Στο Τweet έγραψε το Σάββατο. «Πόσο προβλέψιμα … Ρωσικός δάχτυλος».

Ο Epstein είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα σχετικά με τη σωματεμπορία παιδιών και συνωμοσία.

Τα έγγραφα του Δικαστηρίου που αποσύρθηκαν την Παρασκευή αποκάλυψαν ότι ένα από τα φερόμενα θύματα του τον κατηγόρησε ότι το εμπλέκεται σε δίκτυο παγκόσμιων πολιτικών, επιχειρηματιών και μεγαλομετόχων.

Μετά τη σύλληψη του Epstein, ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής ουδέποτε βρέθηκε να ήταν συνδεδεμένος με κάποιον τρόπο με ρωσικά στοιχεία.

 Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Scarborough, ο οποίος συχνά κατηγορεί το Κρεμλίνο μια και είναι από τους πλέον γνωστούς εχθρούς  του στις ΗΠΑ. Μόνο πριν από μέρες βάφτισε τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Mitch McConnell, «Υποχείριο της Μόσχας», για την απροθυμία του να συμφωνήσει με τη νομοθετική απόφαση για την ασφάλεια που διεξήχθησαν οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Scarborough δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος που βλέπει ρωσική παρέμβαση πίσω από κάθε ιστορία ειδήσεων. Δεν είναι ούτε ο μοναδικός στο MSNBC.

 Αυτή η τιμή πηγαίνει πρώτα στην Rachel Maddow, η οποία έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια προκαλώντας αβάσιμες συμπαιγνίες «βόμβες» και άγριες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας «η Ρωσία σκοπεύει να σκοτώσει Αμερικανούς με την αναστροφή του διακόπτη στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος των ΗΠΑ και ότι η προεκλογική καμπάνια Trump είχε πληρώσει επισήμως για τις υπηρεσίες των «ρώσων χάκερ».

Πληροφορίες από RT.com, reuters.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης