O Γάλλος πολιτικός Pierre Moscovici, στον οποίο ανατέθηκε την Τετάρτη η θέση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, υποσχέθηκε να εφαρμόσει τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση ανέβαλε για το 2017 τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

«Πυξίδα μου είναι οι κανόνες» διαβεβαίωσε ο Moscovici ενώπιον δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρχει «αναβολή, έκπτωση και εξαίρεση για οποιαδήποτε χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν εισέρχεται κανείς στην Επιτροπή, δεν ξεχνά την εθνικότητά του, τις πεποιθήσεις του. Εγώ είμαι Σοσιαλδημοκράτης και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Ωστόσο, έχω οριστεί Επίτροπος της ΕΕ, προασπιστής του γενικού συμφέροντος στην Ευρώπη» επεσήμανε επίσης.

Την ίδια στιγμή σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό όμιλο επαρχιακών μέσων ενημέρωσης Ebra, όπου ανήκει η εφημερίδα Le Progrès de Lyon, τόνισε σχετικά με τη Γαλλία πως «δεν βρισκόμαστε ούτε σε μία λογική επιείκειας ούτε σε μία τιμωρητική λογική».

«Είναι το σύνολο της καμπύλης της τροχιάς που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν. Ο διάλογος θα ξεκινήσει και εγώ θα αναλάβω τον ρόλο μου» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια άλλη συνέντευξη, που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο ίδιος τόνισε: «Δεν θα είμαι ο πρεσβευτής της Γαλλίας στις Βρυξέλλες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης