Με εκδηλώσεις και σόου πυροτεχνημάτων υποδέχθηκαν το 2020 οι κάτοικοι στη Νέα Ζηλανδία και των νησιών του Ειρηνικού στη Σαμόα και στο Κιριμπάτι.

Με τους δείκτες του ρολογιού να έχουν δείξει μεσάνυχτα, η Νέα Ζηλανδία αποχαιρετά μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το μακελειό στο Κράιτστσερτς και τη φονική έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Σίδνεϊ βρίσκεται μόλις δύο ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, καθώς για τους κατοίκους η Πρωτοχρονιά θα γίνει στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, πολλές πόλεις ακύρωσαν τις γιορτινές εκδηλώσεις λόγω των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 12 άτομα, ανάμεσά τους και εθελοντές πυροσβέστες. Μόνο το Σίδνεϊ εξαιρέθηκε από τη σχετική απαγόρευση, η οποία ισχύει για ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαμόα υποδέχθηκε πρώτη το νέο έτος

Η Σαμόα που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, 2.400 χλμ. βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, ήταν η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2020 και τη νέα δεκαετία, μαζί με το γειτονικό Κιριμπάτι.

Πριν από οκτώ χρόνια η Σαμόα άλλαξε ζώνη ώρας για να συμπίπτει με εκείνη των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης