ΠΓΔΜ: Κάθειρξη 13 ετών για τον Βέλια Ράμκοφσκι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 16:19
ΠΓΔΜ: Κάθειρξη 13 ετών για τον Βέλια Ράμκοφσκι
Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε σήμερα δικαστήριο των Σκοπίων στον πρώην ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού "Α1" και τριών ημερησίων εφημερίδων Βέλια Ράμκοφσκι.

Ο Ράμκοφσκι και 10 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο τη φοροδιαφυγή, η οποία ανήλθε στα 5 εκατ.ευρώ και το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

Τρεις ακόμη κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν αθώοι.Ο ίδιος ο Β. Ράμκοφσκι, κατά την απολογία του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η δίωξη του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της έντονης κριτικής που ασκούσαν τα ΜΜΕ του ομίλου του στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Τον ίδιο ισχυρισμό διατύπωσε και η αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, ενώ ο Ν. Γκρούεφσκι είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη της κυβέρνησης του στη δίωξη κατά του Β. Ράμκοφσκι.
Ο Β. Ράμκοφσκι και 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του κρατούνταν από τον Δεκέμβριο του 2010.

Η σύλληψη του Β. Ράμκοφσκι και η δίκη του αποτέλεσαν μία από τις πολύκροτες κα αμφιλεγόμενες υποθέσεις στην ΠΓΔΜ, το τελευταίο διάστημα.

Μερικούς μήνες μετά τη σύλληψη του Β. Ράμκοφσκι, κατασχέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου του, με αποτέλεσμα να κλείσουν τόσο ο σταθμός "Α1" όσο και οι τρεις εφημερίδες.

Ο σταθμός "Α1" είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ΠΓΔΜ και ασκούσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 16:22