Θετική εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της έντασης στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι την επέκταση των δραστηριοτήτων της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

«Η ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα των δύο χωρών είναι μία θετική ένδειξη. Έπειτα από αρκετό καιρό, πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στο να ξεπεραστούν οι εντάσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουμε τελικά να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές, καθώς η παρουσία της Frontex θα βοηθήσει τόσο στην καταγραφή όσο και στον καθορισμό της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής των μεταναστών» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης από το Βελιγράδι ο κ. Πόποσκι, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Frontex ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Το προσωπικό της Frontex που θα εγκατασταθεί την επόμενη εβδομάδα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής θα συμμετέχει στην ορθότερη καταγραφή όσων μεταναστών δεν έχουν ταυτοποιηθεί επαρκώς.

Διαβάστε επίσης: H Frontex στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015, 20:04

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης