Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη σωστικού συνεργείου που κλήθηκαν να συνδράμουν στο σημείο της συντριβής ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους στον Ισημερινό. Εντός του χώρου υπήρχαν μεγάλοι σάκοι με χρήματα, στοιχείο που σε συνδυασμό με τον παράγοντα ότι ο πιλότος δεν είχε δώσει φύλλο πορείας στον Πύργο Ελέγχου, κάνουν τις Αρχές να πιστεύουν πως επρόκειτο για «μυστική» μεταφορά χρημάτων, προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων.

Το αεροσκάφος συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής κοντά στην παραθαλάσσια πόλη, Πεντερνάλες. «Τεράστιες ποσότητες χρημάτων εντοπίστηκαν εντός του αεροσκάφους. Οι δύο επιβαίνοντες που βρέθηκαν νεκροί ήταν Μεξικάνοι. Εκτιμούμε πως το χρήμα προέρχεται από εμπόριο ναρκωτικών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Jose Serrano.

Τα καρτέλ ναρκωτικών στη Λατινική και Κεντρική Αμερική χρησιμοποιούν πολύ συχνά μικρά μονοκινητήρια αεροπλάνα προκειμένου να πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος έτσι ώστε να μην εντοπίζονται από τα ραντάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κολομβία και την Ονδούρα μάλιστα δε λείπουν οι περιπτώσεις όπου οι Αρχές εντοπίζουν ακόμα και… υποβρύχια τα οποία χρησιμοποιούνται από τα καρτέλ για τη μεταφορά ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:
«Πιάστηκαν» οι εγκέφαλοι των υποβρυχίων στην Κολομβία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011, 02:37
Βρήκαν ναρκωτικά σε…υποβρύχιο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011, 02:25

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης