Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προέβη σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακατατάξεις στους κόλπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Σημειώνεται, βέβαια πως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο η συνδρομή ξένων υπηρεσιών στις έρευνες που διεξάγονται.

«Θεωρώ γενικά ότι δεν τίθεται θέμα ανακατατάξεων στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης» είπε χαρακτηριστικά και εστιάζοντας στο θέμα της ξένης βοήθειας σημείωσε «σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αναμφίβολα δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η ρωσική πλευρά να ζητήσει τέτοιους είδους βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στην αναγκαιότητα της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτό διευκρίνισε, πως «η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και καμία χώρα στο κόσμο μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε μόνη της να νικήσει την τρομοκρατία».

Διαβάστε επίσης: Πολύνεκρη έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης