Ο Περουβιανός πρώην πρόεδρος Αλμπέρτο Φουχιμόρι, 83 ετών, ο οποίος εκτίει ποινή 25 ετών κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά, εισήχθη εκ νέου κατεπειγόντως σε νοσοκομείο στη Λίμα χθες Κυριακή, εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων, ανακοίνωσε η υπηρεσία φυλακών.

«(Χθες) Κυριακή τα ξημερώματα, ο κρατούμενος Αλμπέρτο Φουχιμόρι διακομίστηκε επειγόντως σε νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του μπόρεσε να σταθεροποιηθεί», ανέφερε μέσω Twitter το Εθνικό Ινστιτούτο Φυλακών (INPE).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των ιατρών του αποφάσισε κατόπιν να εισαχθεί σε κλινική προκειμένου να παραμείνει «υπό παρακολούθηση», πρόσθεσε το INPE.

Ο κ. Φουχιμόρι είχε ήδη εισαχθεί σε νοσοκομείο για 11 ημέρες στις αρχές Μαρτίου, εξαιτίας των καρδιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η νέα εισαγωγή του σε νοσοκομείο καταγράφηκε μερικές ημέρες μετά τη διαταγή του Διαμερικανικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΔΑΔ) στο περουβιανό κράτος να «απόσχει από την εκτέλεση» απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ενέκρινε την πρόωρη αποφυλάκιση του πρώην αρχηγού του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος (1990-2000) πάσχει από το 2018 από κολπική μαρμαρυγή, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Οκτώβριο.

Η κόρη του, η Κέικο Φουχιμόρι, τρεις φορές ατυχήσασα υποψήφια στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (2011, 2016, 2021), είχε δηλώσει τότε πως μια από τις αρτηρίες της καρδιάς του πατέρα της ήταν «φραγμένη κατά το 70%».

Φυλακισμένος από το 2007, ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι πάσχει από διάφορες χρόνιες παθήσεις. Η οικογένειά του έχει απαιτήσει άπειρες φορές – μάταια – να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης