Περού: Ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάλυση του Κογκρέσου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 02:52
Περού: Ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάλυση του Κογκρέσου

Ο Περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάλυση του Κογκρέσου, αφού το κοινοβούλιο της χώρας της Λατινικής Αμερικής αψήφησε τις προειδοποιήσεις του και ενέκρινε τον διορισμό νέου μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου χθες Δευτέρα, ενώ κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης ανήγγειλαν πρωτοβουλία για την παραπομπή του αρχηγού του Κράτους στη δικαιοσύνη.

Ο Βισκάρα επισήμανε ότι η απόφασή του είναι εντός των ορίων των εξουσιών που δίνει στον πρόεδρο το Σύνταγμα της χώρας και ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Κατηγόρησε τα μέλη του Κογκρέσου ότι προσπαθούν να ακυρώσουν τις πρωτοβουλίες του για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στελέχη της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον Βισκάρα κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Oλομέλεια για υπέρβαση εξουσίας κατά παράβαση του Συντάγματος και ανήγγειλαν ότι θα επιδιώξουν την παύση του από το αξίωμα υποστηρίζοντας ότι είναι ηθικά ακατάλληλος για την άσκηση της εξουσίας στη χώρα.

Η σύγκρουση του προέδρου Βισκάρα με την αντιπολίτευση στο Κογκρέσο απειλεί να αναζωπυρώσει την ένταση στη χώρα, όπου η πολιτική κατάσταση σημαδεύτηκε από πολλές ανατροπές τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι κοινοβουλευτικοί διεμήνυσαν ότι θα προβάλλουν αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια να ανασταλεί η λειτουργία του Κογκρέσου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 02:52