Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές του Περού ύστερα από την είδηση ότι ένα ελικόπτερο με 14 επιβαίνοντες «χάθηκε» από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, από την περιοχή Μάντρε ντε Ντίος με προορισμό την ιστορική πόλη Κούσκο, πρωτεύουσα των Ίνκας, όταν για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ.

«Έχουμε ενημερωθεί για την εξαφάνιση ενός ελικοπτέρου στην περιοχή Ουάλα Ουάλα η οποία είναι γεμάτη τροπικά δάση. Στο έργο της διάσωσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 12 ξένοι τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Νοτιοκορεάτες καθώς και δύο μέλη πληρώματος», τόνισε σε δηλώσεις του στο Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα των Ίνκας, Κούσκο, προκειμένου να θαυμάσουν τα ιστορικά μνημεία. Κυριότερος πόλος έλξης αποτελεί το Μάτσου Πίτσου, αρχαία πόλη η οποία ανακαλύφθηκε στις 24 Ιουλίου του 1911.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης