Οι υγειονομικές αρχές του Περού διαπιστώνουν αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας από 18 ως 29 ετών, ενώ συνολικά έχουν καταγράψει 190.515 τέτοιες περιπτώσεις από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο, μετέδωσαν χθες ΜΜΕ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, επικαλούμενα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν επιβεβαιωθεί 5.609 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε ανθρώπους αυτού του ηλικιακού φάσματος στο κράτος των Άνδεων, εντείνοντας την ανησυχία των Αρχών για την εκδήλωση δεύτερου κύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ζήτημα με αυτούς τους νέους είναι πως είναι μεταδότες, οχήματα του ιού, και ότι ζουν με πιο ηλικιωμένους», γεγονός που προκαλεί «φόβο», υπογραμμίζεται στο κείμενο του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο παρότρυνε τους νέους περουβιανούς να αποφεύγουν τα πλήθη, τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και τα εστιατόρια.

Το Περού πλησιάζει το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού (είχε καταγράψει μέχρι χθες 984.973), ενώ 36.677 άνθρωποι έχουν υποκύψει στη νόσο που προκαλεί, κατά τα επίσημα δεδομένα, που έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα από ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης