Περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον Μακρόν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 14:46
Περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον Μακρόν
Έξι στους δέκα Γάλλοι δηλώνουν «δυσαρεστημένοι» από τις ενέργειες του Εμανουέλ Μακρόν έναν χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση Ifop-Fiducial.

Στην ερώτηση «συνολικά, έναν χρόνο μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν ως προέδρου της Δημοκρατίας, θα λέγατε ότι είστε ικανοποιημένος, μάλλον ικανοποιημένος, μάλλον δυσαρεστημένος ή πολύ δυσαρεστημένος», το 58% απαντά «δυσαρεστημένος, εκ των οποίων το 24% «πολύ δυσαρεστημένος» και το 34% «μάλλον δυσαρεστημένος».

Το 42% δηλώνει «ικανοποιημένο» (38% «μάλλον ικανοποιημένος» και 4% «πολύ ικανοποιημένος»).

Ως προς τις δεσμεύσεις που ο Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, το 57% θεωρεί ότι «τηρήθηκαν» και το 43% το αντίθετο.

Το 67% έχει θετική γνώμη για τις ενέργειές του ως προς τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 63% έχει θετική γνώμη για την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό, το 56% για την αύξηση της ελκυστικότητας της Γαλλίας, ενώ μόνο το 27% εμφανίζεται ικανοποιμένο για την μεταρρύθμιση των συντάξεων και το 18% για την κατάσταση των νοσοκομείων.

Στο 73% θεωρεί τον Εμανουέλ Μακρόν «αυταρχικό», στο 67% θεωρεί ότι «γνωρίζει πού πηγαίνει», στο 53% τον βρίσκει «συμπαθητικό» , αλλά μόνο στο 30% τον θεωρεί «κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 14:46