Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι περίπου 500 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις φυλακές της χώρας, εκ των οποίων τουλάχιστον 200 στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα, προκαλώντας ανησυχίες για μια νέα εστία εξάπλωσης της επιδημίας.

Τουλάχιστον 200 κρατούμενοι και επτά δεσμοφύλακες στη φυλακή Ρεντσένγκ στην πόλη Τζινίνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου δεν ήταν αποτελεσματική» παραδέχθηκε σήμερα ο Γου Λέι, επικεφαλής των σωφρονιστικών αρχών του Σαντόνγκ.

Ο Σίε Ουεϊζούν, τοπικός αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Σαντόνγκ, δύο στελέχη των σωφρονιστικών αρχών, όπως και πέντε αξιωματούχοι της φυλακής αποπέμφθηκαν, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Παράλληλα τουλάχιστον 34 κρούσματα του Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στη φυλακή Σίλιφενγκ της επαρχίας Ζεζιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επαρχία Χουμπέι, από την οποία ξεκίνησε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα 271 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στις φυλακές της, εκ των οποίων 220 δεν είχαν καταγραφεί μέχρι στιγμής από τις περιφερειακές αρχές.

Σύμφωνα με τοπική επίσημη εφημερίδα, 230 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις γυναικείες φυλακές του Ουχάν, οι δεσμοφύλακες της οποίας αποπέμφθηκαν επειδή δεν περιόρισαν την εξάπλωση της επιδημίας. Επίσης 41 άλλα κρούσματα καταγράφηκαν σε φυλακή στο Σαγιάνγκ.

Οι υγειονομικές αρχές στο Χουμπέι, που αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα του Covid-19, στη συνέχεια αναθεώρησαν τον αριθμό προς τα πάνω, στα 631 κρούσματα, προκειμένου να συμπεριλάβουν τις μολύνσεις στις φυλακές.

Παρά τα δραστικά μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί στους πολίτες στην Κίνα, η άνοδος αυτή των κρουσμάτων στις φυλακές προκαλεί ανησυχία για την εμφάνιση νέων εστιών μόλυνσης σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Παράλληλα οι Ουιγούροι που ζουν στο εξωτερικό προειδοποιούν για τον κίνδυνο «μαζικής μόλυνσης» από τον νέο κορωνοϊό στα κέντρα επανεκπαίδευσης του Σινζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπου κρατούνται χιλιάδες μέλη της μειονότητας.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και ειδικοί καταγγέλλουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της μουσουλμανικής αυτής κοινότητας κρατούνται στο Σιντζιάνγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης