Περίπου 7.000 επιπλέον Βρετανίδες φέρουν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 20:20
Περίπου 7.000 επιπλέον Βρετανίδες φέρουν τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους
Περίπου 7.000 επιπλέον Βρετανίδες, από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί φέρουν εμφυτεύματα στήθους που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία PIP, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, ανεβάζοντας σε 47.000 το συνολικό αριθμό των Βρετανίδων που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το Βρετανικό Υπουργείο επανεκτίμησε τον αριθμό των γυναικών που αφορά το ζήτημα αυτό, μετά από νέες πληροφορίες από τις γαλλικές Υγειονομικές Αρχές.

Οι τελευταίες, οι οποίες αρχικά πίστευαν ότι μόνο τα εμφυτεύματα της PIP τα οποία είχαν τοποθετηθεί μετά το 2001 περιέχουν γέλη σιλικόνης για βιομηχανική χρήση που χρησιμοποιήθηκε δολίως από την PIP, δήλωσαν «αυτήν την εβδομάδα» ότι τα εμφυτεύματα PIP που κατασκευάστηκαν πριν από το 2001 θα μπορούσαν να περιέχουν επίσης την επίμαχη γέλη.

«Αυτό σημαίνει η υπόθεση αφορά επιπλέον 7.000 γυναίκες, των οποίων τα εμφυτεύματα PIP είχαν τοποθετηθεί πριν από το 2001», στο Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

«Η γαλλική ρυθμιστική αρχή επιβεβαίωσε την εβδομάδα αυτή ότι οι εγκληματικές δραστηριότητες του Γάλλου κατασκευαστή PIP μπορεί να αφορούν περισσότερες γυναίκες. Αυτές οι γυναίκες είναι θύματα μιας δόλιας εταιρείας και ξέρω ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία» , δήλωσε ο υπουργός Υγείας, 'Αντριου Λάνσλεϊ.

Υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες που εμπλέκονται «θα λάβουν όλη τη βοήθεια που έχουν ανάγκη από τη δημόσια υπηρεσία υγείας», την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS).

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 20:23