Την «προσφορά» της Τουρκίας για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας με σκοπό την αποτροπή των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ, αποδέχθηκε η Τρίπολη σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αραβικό μέσο ενημέρωσης Αλ Τζαζίρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατηγός, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, εμφανίζεται πρόθυμος να αποστείλει στρατιωτική βοήθεια στον στρατάρχη Χαφτάρ για να τον βοηθήσει στη μάχη του εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη προχωρά σήμερα Πέμπτη 19-12 στην εφαρμογή μια συμφωνίας ασφάλειας που είχε ήδη συζητηθεί με την Άγκυρα από το Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως την πρόταση για ανάπτυξη τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, είχε διατυπώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη την οποία και έδωσε στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Όπως είπε συγκεκριμένα, η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει τη λιβυκή Kυβέρνηση Eθνικής Eνότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», είχε δηλώσει Ερντογάν.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης