Μια σεισμική δόνηση 6,0 βαθμών έπληξε το κεντρικό τμήμα του Ισημερινού χθες, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), προκαλώντας ωστόσο μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές, που έκαναν λόγο για πέντε ανθρώπους οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας ECU 911 δεν υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές και δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, ή σεισμικά κύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας ηλικιωμένος άνδρας, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα.

Το USGS ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 88,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Πορτοβιέχο και ότι το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χλμ. κάτω από τον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο σεισμός, που αρχικά είχε εκτιμηθεί πως είχε μέγεθος 6,1 βαθμών, σημειώθηκε στις 17:29 χθες τοπική ώρα (01:29 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας).

Πέρυσι τον Απρίλιο ένας καταστροφικός σεισμός 7,8 βαθμών έπληξε παράκτιες περιοχές του Ισημερινού στον Ειρηνικό στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 650 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης