Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί αύριο στην Ουκρανία για να εκφράσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο, υπό τον φόβο εισβολής της Ρωσίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συναντήσει στο Κίεβο τον πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «θα ενισχύσει τη δέσμευση των ΗΠΑ απέναντι στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί την Πέμπτη στο Βερολίνο στο πλαίσιο συνομιλιών με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για το ουκρανικό ζήτημα.

Οι τέσσερις διατλαντικές δυνάμεις θα ανταλλάξουν απόψεις για «τις κοινές προσπάθειες, προκειμένου να αποτραπεί μια νέα ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης και της ετοιμότητας συμμάχων και εταίρων να επιβάλουν μαζικές συνέπειες και σοβαρά οικονομικά κόστη στη Ρωσία» εξήγησε ο Νεντ Πράις.

Η περιοδεία του Μπλίνκεν «ακολουθεί μια τεράστια διπλωματική επιχείρηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους μας για μια ενιαία προσέγγιση, ώστε να απαντήσουμε στην απειλή που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, και τις κοινές μας προσπάθειες να ενθαρρύνουμε την επιλογή της διπλωματικής οδού και της αποκλιμάκωσης, προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης