Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου την Πέμπτη από περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας Μισισίπι στις Η.Π.Α., μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το ασυνήθιστο -για την εποχή- φυσικό φαινόμενο προκάλεσε πτώσεις δέντρων, ανατροπές οχημάτων και καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στις κομητείες Κέμπερ και Νόξουμπι. Νωρίτερα είχε ξεσπάσει ισχυρή χαλαζόπτωση και καταρρακτώδης βροχή. Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε κάποια στιγμή τα 60 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μερικές ημέρες οι ανατολικές και νότιες πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονη κακοκαιρία, με το Μιζούρι και το Αρκάνσας να έχουν πληγεί περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από το βορειοανατολικό τμήμα του Τέξας μέχρι την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη, θυελλώδεις άνεμοι και βροχή συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Στην κομητεία του Νόξουμπι ένας φοιτητής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την πορεία ενός ανεμοστρόβιλου πολύ κοντά στο σπίτι του.

Διαβάστε επίσης:
Επέλαση ανεμοστρόβιλου από το Μισισίπι, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013, 08:57
Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013, 04:54

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης