Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη τα τεστ αντοχής που πραγματοποίησε ομάδα 10 εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σε δυο αντιδραστήρες σε πυρηνικό σταθμό της επαρχίας Φουκούι στην κεντρική Ιαπωνία.

Οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έφθασαν στο Τόκιο τη Δευτέρα είχαν μεταξύ άλλων σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους πριν επιθεωρήσουν τους αντιδραστήρες Νο3 και Νο4 στον πυρηνικό σταθμό Οϊ, τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Kansai Electric Power Co (Kepco).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων της ΙΑΕΑ θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής εντός της ημέρας πριν αναχωρήσει από τη χώρα. Τα τεστ πραγματοποιούνται προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό οι αντιδραστήρες είναι ικανοί να αντέξουν σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και τσουνάμι.

Η Cepco είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και ενός δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου στην ίδια επαρχία, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 11 Μαρτίου όταν και σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ιαπωνία: Υπό έλεγχο φωτιά σε πυρηνικό εργοστάσιο, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011, 00:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης