Ανεπανόρθωτα εξέθεσε τους ειδικούς ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ένας εργάτης.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, οποίος εργάζεται στο χώρο εδώ και αρκετά χρόνια, κατάφερε να περάσει μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο μία ψεύτικη βόμβα, αν και πρώτα πέρασε από δύο σημεία ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο εργάτης φωτογραφήθηκε μαζί με το «πακέτο», μέσα στο φυλασσόμενο χώρο, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο, θέλοντας με αυτήν την κίνηση να εκθέσει τις ατέλειες της αντιτρομοκρατικής άμυνας του Ολυμπιακού Πάρκου.

Η συσκευή που μετέφερε ο συγκεκριμένος άνδρας έμοιαζε με βόμβα περιείχε καλώδια και χρονομετρητή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun on Sunday, o εικονικός βομβιστής είπε, ότι προχώρησε στο σχέδιό του, επειδή ανησύχησε από το γεγονός ότι υποβαλλόταν σε έλεγχο μόνο μία φορά κατά την είσοδό του στο χώρο, τα πρωινά και στη συνέχεια μπορούσε να μπαίνει και να βγαίνει ανενόχλητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόλπο, 24 ώρες πριν από τα επίσημα εγκαίνια του σταδίου με 40.000 θεατές, σχεδιάστηκε για να δείξει πόσο ευάλωτη είναι η περιοχή, η οποία περιλαμβάνει επίσης το χωριό των αθλητών, σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόβος επιθέσεων από εξτρεμιστές οδήγησε τους διοργανωτές να ξοδέψουν £ 1 δισ. για την ασφάλεια των Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων 23.700 φρουρών, 14.000 στρατιωτών και ενός ηλεκτρικού φράχτη 11 μιλίων που κόστισε μόνος του 80 εκατομμύρια στερλίνες.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης