Οι τουρκικές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει πέντε υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και τέσσερις εξ αυτών συνδέονται με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ένας από τους υπόπτους που κατονομάζει η Άγκυρα είναι συνεργάτης του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ενώ ένας άλλος είναι ιατροδικαστής με ανώτερη θέση στο σαουδαραβικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσαν οι «New York Times».

Οι υπόλοιποι τρεις ύποπτοι συνδέονται με την ομάδα ασφαλείας του Σαουδάραβα πρίγκιπα-διαδόχου.

Ο Maher Abdulaziz Mutreb, διπλωμάτης που το 2007 θήτευσε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο, είναι μεταξύ των υπόπτων, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Mutreb ταξίδευε συχνά μαζί με τον πρίγκιπα και τον συνόδευσε εφέτος στα ταξίδια του σε Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο δεύτερος ύποπτος ονομάζεται Abdulaziz Mohammed al-Hawsawi και είναι μέλος της ομάδας ασφαλείας που ταξιδεύει με τον πρίγκιπα.
Ο τρίτος ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο Thaar Ghaleb al-Barbi, ο οποίος το 2017 προήχθη στη θέση του υπολοχαγού της βασιλικής φρουράς της Σαουδικής Αραβίας για την ανδρεία του στην υπεράσπιση του πρίγκιπα.
Ο τέταρτος ύποπτος ταξίδεψε με όνομα Muhammed Saad Alzahrani, όνομα που είναι ίδιο με εκείνο μέλους της βασιλικής φρουράς. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι βίντεο από το 2017 δείχνει φύλακα να φοράει ταμπέλα με το ίδιο ακριβώς όνομα, ενώ στέκεται δίπλα στον πρίγκιπα.
Ο άλλος ύποπτος που κατονομάζεται είναι ο δρ Salah al-Tubaigy, ειδικός ιατροδικαστής που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ένδειξη ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Κασόγκι.
Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, συνολικά οι ύποπτοι ανέρχονται σε 15, ωστόσο οι 10 εξ αυτών μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Και οι 15 έφτασαν και αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη την ημέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι.
Οι «New York Times» επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον εννέα από τους 15 υπόπτους εργάζονται στις υπηρεσίες ασφαλείας ή σε υπουργεία της Σαουδικής Αραβίας.

Πληροφορίες από sputniknews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης