Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επενδύσει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να εφοδιάσει πάνω από 40.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα με ταχύτερες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, σημεία ασύρματης πρόσβασης και ταμπλέτες, γνωστοποίησε την Τετάρτη το Υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο μένει να εγκριθεί από την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πριν υποβληθεί στην ομοσπονδιακή Βουλή, εκλαμβάνεται ως ένδειξη του ότι η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει, εν μέρει τουλάχιστον, τις διεθνείς εκκλήσεις να προχωρήσει σε μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες, καθώς καταγράφει πλεονάσματα-ρεκόρ, ειδικά σε τομείς όπως είναι οι υποδομές και η εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα μπροστά για να βελτιώσουμε την ψηφιακή εκπαίδευση» δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα διαθέσει τα χρήματα στις 16 κρατιδιακές κυβερνήσεις, οι οποίες είναι κατά παράδοση οι καθ’ ύλην αρμόδιες για την εκπαίδευση στη Γερμανία».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες στη Γερμανία καταγράφουν μέτριες επιδόσεις στις διεθνείς μελέτες για την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, αν και σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σταδιακά βελτιώνονται. Ωστόσο, μια έρευνα αφιερωμένη στην ψηφιακή εκπαίδευση στη Γερμανία αποκάλυψε πως μόλις το 2% των παιδιών έχει πρόσβαση σε σχολικό υπολογιστή καθημερινά.

Τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης καλούν εδώ και χρόνια τη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες και τις ιδιωτικές επενδύσεις της προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση και να μειωθεί το τεράστιο πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών της με το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης