Από ένα τρομακτικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο, μέχρι τις κατακόμβες των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Ιταλίας, τα παρακάτω αξιοθέατα δεν μοιάζουν με όσα έχετε συνηθίσει και μπορεί και να… στοιχειώσουν τα ταξίδια σας!

Τι θα λέγατε για μια επίσκεψη στα πέντε από τα πιο παράξενα αξιοθέατα της Γηραιάς Ηπείρου, εκείνα που λίγοι τολμάνε να επισκεφτούν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Gruselkabinett, Βερολίνο

Το μόνιμα ανοικτό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο είναι αρκετά ανατριχιαστικό από μόνο του. Αλλά το Gruselkabinett έχει τριπλασιάσει το… τρομακτικό της υπόθεσης, με τη μετατροπή του καταφυγίου σε ένα αξιοθέατο τρόμου τριών επιπέδων. Στον τελευταίο όροφο, θα βρείτε ένα… στοιχειωμένο σπίτι με μια αποθήκη-λαβύρινθο και ηθοποιούς με κοστούμια που ξεπροβάλλουν απροσδόκητα από σκοτεινές γωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ισόγειο θα δείτε μανεκέν που αναπαριστούν ακρωτηριασμούς και βάρβαρες ιατρικές θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Παραδόξως, το υπόγειο είναι το λιγότερο τρομακτικό επίπεδο, γεμάτο από ιστορικά εκθέματα που δείχνουν πώς ήταν το καταφύγιο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

2. Μουσείο παλαιών χειρουργείων και σοφίτα βοτάνων, Λονδίνο

Πρόκειται για μια χειρουργική αίθουσα του 1800 που βρίσκεται στη σοφίτα μιας εκκλησίας. Η συγκεκριμένη αίθουσα χρησιμοποιήθηκε από τους χειρουργούς της τότε εποχής για να αποδειχθούν κάποιες ιατρικές πρακτικές στους φοιτητές.

Το χειρουργείο έχει πλέον αποκατασταθεί, με έπιπλα και ιατρικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα. Ανεβείτε τα σκαλιά για να δείτε πώς γίνονταν τα χειρουργεία πριν την εποχή των αναισθητικών και εάν είστε λίγο πιο τολμηροί, παρακολουθήστε μια από τις χειρουργικές αναπαραστάσεις.

3. Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Υπάρχει λόγος για τον οποίο συγκεκριμένες βίαιες συμπεριφορές συχνά αποκαλούνται «μεσαιωνικές». Στο Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, θα δείτε «ανατριχιαστικά» εκθέματα όπως όργανα βασανιστηρίων (περιλαμβάνονται και συσκευές που χρησιμοποιούνταν για να τιμωρούνται οι αρτοποιοί που πωλούσαν καρβέλια ψωμί που ήταν πάρα πολύ μικρά), μέσα εκτέλεσης (όπως ο τροχός, που χρησιμοποιούνταν για το θάνατο του καταδικασθέντα), και «κυρώσεις τιμής», όπως η μάσκα της ντροπής.

4. Kunstkamera, Αγία Πετρούπολη

Η παράξενη συλλογή αυτού του μουσείου είχε ξεκινήσει από το Μεγάλο Πέτρο σε μια προσπάθεια παραμορφώσεων της έρευνας και ως εκ τούτου απομυθοποίησης του φόβου του κοινού για τα τέρατα. Και μπορεί η συλλογή εδώ να μην περιλαμβάνει τέρατα, αλλά είναι σίγουρα τρομακτική. Θα δείτε πολλά παράξενα εκθέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός σκελετού σιαμαίων διδύμων, το διατηρημένο χέρι ενός παιδιού, και ένα λεπτό έντερο που επιπλέει σε ένα γυάλινο βάζο!

5. Κατακόμβες των Καπουτσίνων, Παλέρμο, Ιταλία

Το να παγιδευτεί κανείς σε αυτές τις κατακόμβες, είναι ο ένας πραγματικός εφιάλτης. Το 1599, μοναχοί στο μοναστήρι των Καπουτσίνων, ανακάλυψαν ότι το σώμα ενός μοναχού που τοποθετήθηκε στις κατακόμβες, μουμιοποιήθηκε με φυσικό τρόπο. Σύντομα οι κατακόμβες έγιναν ο νέος χώρος ενταφιασμού νεκρών. Τα νεκρά σώματα ντύνονταν με τα καλύτερα ρούχα τους και τοποθετούνταν εκεί, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν περίπου 8.000 καλοδιατηρημένες μούμιες, τοποθετημένες στη σειρά με ιδιαίτερο τρόπο. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τα σώματα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μη μπορούν να τα αγγίξουν ή να ποζάρουν πολύ κοντά τους.

Πηγή: clickatlife.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης