Η επίλεκτη μονάδα του αμερικανικού στρατού που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε μεταξύ των μελών της έναν σκύλο, ο οποίος προσέφερε «απίστευτες υπηρεσίες», όμως η ταυτότητά του πρέπει να «προστατευθεί», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ.

Το ζώο «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη διάρκεια της εφόδου και «ανάρρωσε πλήρως», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αρνήθηκε, εντούτοις, να αποκαλύψει το όνομα του σκύλου, καθώς αυτός «βρίσκεται ακόμη στο θέατρο της επιχείρησης».

«Δεν θα δώσουμε προς το παρόν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ούτε το όνομα του σκύλου… για να προστατεύσουμε την ταυτότητά του» υπογράμμισε.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε ήδη τη δουλειά ενός «φανταστικού σκύλου, ενός πολύ χαρισματικού σκύλου», ανακοινώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στο twitter μία φωτογραφία του σκύλου, ενώ τόνισε ότι το όνομά του παραμένει απόρρητο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης