Δύο άνδρες πιάστηκαν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια της επιδρομής εναντίον του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, η οποία οδήγησε στον θάνατο του επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, έγινε σήμερα γνωστό από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ.

«Δύο άνδρες αιχμαλωτίστηκαν» κατά τη διάρκεια της επίθεσης και «εμείς τους κρατάμε σε μια ασφαλή τοποθεσία» δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Πεντάγωνο, όπου έδωσε λεπτομέρειες για την επιχείρηση που διεξήχθη στη βορειοδυτική Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ επιβεβαίωναν τον στόχο, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακάλυψαν ότι ο Μπαγκντάντι κρυβόταν σε ένα τούνελ. Η ομάδα είχε προσεγγίσει τον Μπαγκντάντι και σταμάτησε όταν εκείνος πυροδότησε τα εκρηκτικά στη ζώνη του» περιέγραψε ο στρατηγός.

Η σορός του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους «μεταφέρθηκε κατόπιν σε μια ασφαλή τοποθεσία για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του με τη βοήθεια τεστ DNA» εξήγησε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η «διαχείριση» των λειψάνων του έγινε με τον «προσήκοντα τρόπο».

Σύμφωνα με τον Μίλεϊ, η επιχείρηση διεξήχθη «αποκλειστικά» από Αμερικανούς στρατιώτες. Εκείνοι κατέσχεσαν «υλικό», τον οποίο εξετάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε, οι αμερικανικές αρχές δεν σχεδιάζουν να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή βίντεο από τον θάνατό του, επί του παρόντος.

«Η κατάσταση ασφαλείας στη Συρία παραμένει περίπλοκη», επισήμανε, από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, καθώς «οι πολυάριθμοι κρατικοί και μη κρατικοί παράγοντες βρίσκονται σε διαμάχη για τον έλεγχο των εδαφών και των πόρων αυτής της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης