Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές, το ποσοστό στήριξης των ψηφοφόρων προς το πρόσωπο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μειώθηκε εξαιτίας της δυσαρέσκειάς τους αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός, στην οποία συμφώνησε με τη Χαμάς στη Γάζα, προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της ισραηλινής εφημερίδας «Maariv» και οποία είναι η πρώτη ύστερα από την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη, αναφέρει ότι το κόμμα «Λικούντ Μπεϊτενού» που σχηματίστηκε από τη συνένωση του κόμματος του Νετανιάχου με εκείνο του υπουργού Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, θα εξασφάλιζε 37 από τις 120 έδρες στις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από την έναρξη της οκταήμερης σύγκρουσης έδειχνε ότι το κόμμα θα εξασφάλιζε 43 έδρες. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το 31% των Ισραηλινών εγκρίνει την κατάπαυση του πυρός, ενώ το 49% δεν την εγκρίνει.

Σε ερώτηση για το αν ο στρατός θα έπρεπε να έχει επανακαταβάλει τη Γάζα, το 41% τάθηκε κατά και το 29% υπέρ. Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι 4,5%.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης