Βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μανάμα, ύστερα από την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας ενός νεαρού, ο οποίος σκοτώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών της Αντιπολίτευσης και μελών των δυνάμεων Ασφαλείας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οκτώ διαδηλωτών, με την Αντιπολίτευση να κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι προκάλεσαν τα επεισόδια όταν άρχισαν χωρίς λόγο να ρίχνουν χημικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο 16χρονος Husam Al-Haddad ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας, τα οποία προηγουμένως τον είχαν πυροβολήσει από κοντινή απόσταση. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Δείτε το video…

Το Μπαχρέιν, έδρα του 5ου αμερικανικού Στόλου και πιστός σύμμαχος των Η.Π.Α., έχει επανειλημμένα μετατραπεί σε πεδίο μάχης καθώς χιλιάδες πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Οι πρώτες αντιδράσεις, στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης, είχαν πνιγεί στο αίμα (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2011), με τη σουνίτικη μειοψηφία που κυβερνά τη χώρα να εμφανίζεται αδιάλλακτη στο ζήτημα της ψήφισης νέου Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που οι περισσότεροι κάτοικοι της αραβικής χώρας είναι Σιίτες, στην εξουσία βρίσκεται μια μειοψηφία Σουνιτών, η οποία έχει την αμέριστη υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.).

Διαβάστε επίσης:
Μπαχρέιν: Ελεύθερη η συγγενής διάσημου ακτιβιστή, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, 03:42

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης