Ένας κάτοικος της πολιτείας της Καλιφόρνια πέθανε μερικές ώρες μετά τον εμβολιασμό του για τον νέο κορωνοϊό. Την ανακοίνωση αυτή έκανε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ, τονίζοντας ότι για την υπόθεση διενεργούνται έρευνες σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το γραφείο του σερίφη ανέφερε μέσω Facebook ότι για τον θάνατο του προσώπου αυτού ειδοποιήθηκαν η Υπηρεσία Υγείας και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της κομητείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιο από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια του είχε χορηγηθεί, δηλαδή εκείνο των Pfizer/BioNTech ή αυτό της Moderna. Απεβίωσε την 21η Ιανουαρίου, διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλάσερ.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία θα προχωρήσει σε νεκροψία-νεκροτομή σήμερα.

Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ολλανδία και η Βουλγαρία, έχουν καταγράψει παρενέργειες σε ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Δεκέμβριο, ένας άνθρωπος πέθανε σε γηροκομείο στην Ελβετία μερικές ημέρες αφού του χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου αυτού, αλλά δεν διαπιστώθηκε καμία σύνδεση του θανάτου του με το σκεύασμα.

Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες αφού του χορηγήθηκε το ίδιο εμβόλιο. Διενεργείται έρευνα.

Έρευνες πραγματοποιούνται επίσης στη Νορβηγία για τους θανάτους 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το προϊόν των Pfizer/BioNTech.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Θετικός διαγνώστηκε στον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος. Ο γιατρός νοσεί με ήπια συμπτώματα, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Να σημειωθεί ότι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης