Πέθανε από κορωνοϊό στα 80 της χρόνια η Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής, Yuki Okinaga Hayakawa Llewellyn, που έμελλε να γίνει γνωστή μόλις στην ηλικία των δύο ετών ως «το κοριτσάκι με τη βαλίτσα».

Τον Δεκέμβριο του 1942, η φωτογραφία κατά την οποία η ίδια κάθεται πάνω σε μια βαλίτσα με θλιμμένο ύφος την ώρα που περίμενε τη μητέρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό Union Station του Los Angeles, καθώς οι ΗΠΑ τις είχαν στείλει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, έμελλε να κάνει τον γύρο του κόσμου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρή Okinaga έγινε τότε το σύμβολο μιας από τις πιο σκοτεινές σελίδες της αμερικανικής ιστορίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Pearl Harbor, περίπου 120.000 πολίτες ιαπωνικής καταγωγής κλείστηκαν σε στρατόπεδα στις ΗΠΑ. Ολόκληρες οικογένειες έμειναν πίσω από τα συρματοπλέγματα για ένα έως και τρία χρόνια. Τα δύο τρίτα από αυτούς τους ανθρώπους ήταν Αμερικανοί πολίτες. Την ίδια τύχη είχε και η Yuki. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, ο θάνατος της Yuki πέρασε σχεδόν απαρατήρητος μέχρι τη στιγμή που ένας συγγενής της επικοινώνησε με την εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης