Ο πατέρας του Ρέινχαρντ Σινάγκα, ο οποίος θεωρείται ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη περίοδο κράτησης τα 30 χρόνια, δήλωσε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε «ταιριάζει στη φύση των εγκλημάτων του».

«Δεχόμαστε την ετυμηγορία. Η τιμωρία του ταιριάζει με τα εγκλήματά του. Δεν θέλω να συζητήσω την υπόθεση περαιτέρω», δήλωσε ο πατέρας του δράστη, ο Σαϊμπούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη δίκη του Σινάγκα σε δικαστήριο του Μάντσεστερ ξεκίνησε στα μέσα του 2018 και η τελευταία έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεν επιτρεπόταν σχολιασμός για καμία από αυτές μέχρι πριν από δύο ημέρες που ήρθησαν οι περιορισμοί, οι οποίοι είχαν επιβληθεί για να μην επηρεάζονται οι ένορκοι.

Ο δικαστής χαρακτήρισε τον 36χρονο διδακτορικό φοιτητή, ο οποίος φέρεται ότι έχει βιάσει 195 άνδρες, «σατανικό σεξουαλικό αρπακτικό», που καραδοκούσε έξω από νυχτερινά κλαμπ του Μάντσεστερ για να αποπλανήσει μεθυσμένους νεαρούς την ώρα που έφευγαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρέσυρε στο διαμέρισμά του νεαρούς με κάποια πρόφαση και εκεί τους νάρκωνε και τους βίαζε.

O Σινάγκα κρίθηκε ένοχος για 159 κατηγορίες, ανάμεσά τους 136 βιασμοί και οκτώ απόπειρες βιασμού, σε τέσσερις διαφορετικές δίκες. Ο 36χρονος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε υπνωτικά για να αναισθητοποιεί τα θύματά του και στη συνέχεια βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς. Τα περισσότερα θύματά του δεν γνώριζαν τίποτα για τις επιθέσεις. Συνελήφθη στις 2 Ιουνίου του 2017 όταν ένα από τα θύματά του ξύπνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Σινάγκα ζούσε κοντά στην περιοχή Gay Village της πόλης, όπου μπορούσε να εκφράσει ανοιχτά την σεξουαλικότητά του, κάτι το οποίο ήταν αδύνατο να κάνει στην πατρίδα του, την Ινδονησία. Ο πατέρας του είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πολλών υποκαταστημάτων μιας ιδιωτικής τράπεζας.

Τα χρήματα του πατέρα του επέτρεπαν στον Σινάγκα να σπουδάζει για περισσότερα από δέκα χρόνια στη Βρετανία, όπου οι ξένοι φοιτητές πληρώνουν πολύ υψηλά δίδακτρα. Ο πατέρας του επίσης πλήρωνε το διαμέρισμά του στην Princess Street, στο κέντρο του Μάντσεστερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης