«Πάταξη της διαφθοράς και μετά επενδύσεις» ζήτησε στην ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, την Παρασκευή, η Aung San Suu Kyi.

Η εμβληματική μορφή της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας της να δώσουν έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς και των ανισοτήτων προκειμένου οι επενδύσεις να «μεταφραστούν» στη συνέχεια σε όσες περισσότερες δουλειές γίνεται, με απώτερο στόχο, την ευημερία του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της «Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία» (NLD) βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ταϊλάνδη, στο πρώτο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό τα τελευταία 23 χρόνια.

«Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού αποτελούν ζωτικούς παράγοντες για την αύξηση των προοπτικών στους νέους ανθρώπους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πατάξουμε τη διαφθορά και τις ανισότητες καθώς προχωρούμε σε μεγαλύτερες επενδύσεις. Δε θέλουμε οι επενδύσεις να αυξήσουν τις πιθανότητες για μεγαλύτερη διαφθορά», εξήγησε στη διάρκεια της ομιλίας της στην πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ.

«Δε θέλουμε οι επενδύσεις να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ανισότητα και μεγαλύτερα προνόμια για τους προνομιούχους. Θέλουμε να “μεταφραστούν” σε θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προώθηση μεταρρυθμίσεων

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο το στρατιωτικό καθεστώς, που κυβερνούσε για χρόνια τη Βιρμανία, έχει προχωρήσει σε σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μπορέσει να βγει από τη διεθνή απομόνωση. Οι συμπληρωματικές βουλευτικές εκλογές της 1ης Απριλίου, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά το «εκτός νόμου» NLD και η Aung San Suu Kyi εξελέγη βουλευτής, θεωρούνται ορόσημο στις προσπάθειες που καταβάλλει η μεταβατική κυβέρνηση του προέδρου, Thein Sein, για να ενταχθεί η χώρα εκ νέου στις διεθνείς αγορές.

Ήδη, οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. έχουν δώσει εντολή για «χαλάρωμα» των σκληρών οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες είχαν επιβληθεί ως αντίποινα για το πραξικόπημα του 1990, την ίδια στιγμή που μια σειρά από σημαντικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοί έχουν επισκεφτεί την ασιατική χώρα (Hillary Clinton, David Cameron, Catherine Ashton).

Νωρίτερα, η Aung San Suu Kyi είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη σε περιοχή όπου διαμένουν χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από τη Μιανμάρ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διαφύγουν στο εξωτερικό λόγω της κατάφορης καταπίεσης των ατομικών τους ελευθεριών και της οικονομικής ανέχειας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Εκδηλώσεις λατρείας για διάσημη ακτιβίστρια της Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012, 00:39

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης