Η βασική ύποπτη που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο που βρέθηκε γεμάτο φιάλες αερίου στο Παρίσι και η οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, ετοίμαζε επίθεση και μάλιστα άμεση, είχε ορκιστεί πίστη στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, ανακοίνωσε την Παρασκευή πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η 19χρονη συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης μαζί με δύο συνεργούς της. Είναι η κόρη του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, το οποίο εντοπίστηκε στο Παρίσι την Κυριακή. Η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε από σφαίρα, αφότου τραυμάτισε με μαχαίρι έναν από τους αστυνομικούς που πήγε να τη συλλάβει στο Μπουσί-Σεν-Αντουάν, 25 χλμ. νοτιοανατολικά του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι τρεις ριζοσπαστικοποιημένες, φανατισμένες γυναίκες (που συνελήφθησαν), ηλικίας 39, 23 και 19 ετών, ετοίμαζαν κατά τα φαινόμενα νέες βίαιες ενέργειες και συν τοις άλλοις άμεσες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Σήμα έκτακτης ανάγκης για τον κίνδυνο επίθεσης σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι και στα προάστια είχε σταλεί την Πέμπτη στις Αρχές, υπογράμμισε αστυνομική πηγή που εκτιμά ότι το ISIS, το οποίο δραστηριοποιείτο από το εξωτερικό, ετοίμαζε επίθεση με όχημα που εντοπίστηκε χθες.

Οι ερευνητές υποθέσεων τρομοκρατίας προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και με αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης ήταν σταθμευμένο το πρωί της Κυριακής στην καρδιά του τουριστικού κέντρου της πρωτεύουσας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο βρέθηκαν πέντε φιάλες αερίου και τρεις φιάλες πετρελαίου, ελήφθη πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μετά τις νέες απειλές για επιθέσεις στη Γαλλία (και τη σειρά τζιχαντιστικών επιθέσεων το 2015 και 2016 που σημειώθηκαν στη χώρα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης