Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους τύπου Boeing 787 Dreamliner της εταιρείας Αll Nippon Airways (ANA), μετά την αλλαγή του «προβληματικού» συστήματος στις μπαταρίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αρχών, οι οποίες κατόπιν χορήγησαν στο συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους την άδεια, για την πτήση μετά από τρεις μήνες απαγόρευσης.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος της ANA, Σινισίρο Ίτο και ο επικεφαλής του τμήματος Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Boeing, Ρέι Κόνερ, απογειώθηκε το πρωί της Κυριακής από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, δύο ώρες μετά προσγειώθηκε στο ίδιο αεροδρόμιο, χωρίς, όπως ανακοινώθηκε, να υπάρξει το παραμικρό πτητικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλλαγή στις μπαταρίες κρίθηκε αναγκαία λόγω των δύο περιστατικών υπερθέρμανσης στα μέσα Ιανουαρίου, που ανάγκασε τις αρχές σε όλο τον κόσμο να καθηλώσουν όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.

Η Αll Nippon Airways διαθέτει 17 αεροσκάφη Boeing 787, που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του στόλου των 787 που πετούν παγκοσμίως. Η ΑΝΑ ακολούθησε τη δοκιμαστική πτήση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) που απογείωσε ένα 787 Dreamliner, την Πέμπτη.

Αλλά και η Ethiopian Airlines έγινε η πρώτη εταιρεία που απογείωσε ένα Boeing 787 Dreamliner για καθαρά εμπορική πτήση. Το αεροσκάφος πέταξε από την Αντίς Αμπέμπα, προς το Ναϊρόμπι της Κένυας, σε μια απόσταση 1160 χιλιομέτρων, κάνοντας την πτήση με ασφάλεια σε 2 ώρες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Boeing επανέλαβε το Σάββατο στο Τόκιο, ότι οι τεχνικές λύσεις που βρέθηκαν, εξασφάλισαν τα αεροσκάφη της, αν και όπως σημειώθηκε τα αίτια των πρόσφατων σοβαρών πτητικών επεισοδίων παραμένουν άγνωστα. Οι παραδόσεις των 787, θα συνεχιστούν στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζιμ Μακ Νέρνι. Η Boeing έχει στείλει 300 τεχνικούς ανά τον κόσμο για να επιβλέψουν τις αλλαγές στα 50 αεροσκάφη 787.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης