Με τη χρήση εκρηκτικών σε καίρια σημεία της μεταλλικής κατασκευής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ελεγχόμενη έκρηξη στο τελευταίο τμήμα της παλαιάς γέφυρας που συνδέει τις πόλεις Μάντισον και Μίλτον στην Ιντιάνα των Η.Π.Α..

Ο ποταμός ΟχάιοΗ επιχείρηση καθυστέρησε για περίπου μισή ώρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όλα τα σκάφη που βρίσκονταν κατά μήκος του ποταμού Οχάιο έπρεπε να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας 310 μέτρων από το σημείο της έκρηξης, ενώ σε εφαρμογή είχε τεθεί εντολή απαγόρευσης πτήσεων σε ύψος 620 μέτρων. Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί πριν από 84 χρόνια και στη θέση της τοποθετείται μια καινούργια, η οποία έχει πλάτος 12,5 μ.. Η κατεδάφισή της πραγματοποιήθηκε τμηματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες προκειμένου να αντικατασταθούν όλες οι «γερασμένες» γέφυρες που περνούν πάνω από τον ποταμό Οχάιο. Τα κομμάτια από τις παλιές κατασκευές συγκεντρώνονται από ειδικά συνεργεία της κάθε πολιτείας και πωλούνται στη συνέχεια ως παλιοσίδερα. Ο Οχάιο θεωρείται ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Μισισίπι με μήκος 1.579 χλμ. και περνάει μέσα από έξι πολιτείες των Η.Π.Α. (Κεντάκι, Ιλινόις, Ιντιάνα, Οχάιο, Δυτική Βιρτζίνια και Πενσυλβάνια).

Διαβάστε επίσης:
Eντυπωσιακά πλάνα από κατεδάφιση γέφυρας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013, 20:17
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης