Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη το πρωί σε στρατιωτική βάση στο νότιο Αφγανιστάν όταν άγνωστος εισήλθε με ένα αυτοκίνητο εντός του περιβάλλοντα χώρου λίγη ώρα πριν την άφιξη του υπουργού Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta, στο πλαίσιο διήμερης ανεπίσημης επίσκεψής του.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, ο άγνωστος επιτάχυνε με το αυτοκίνητό, το οποίο είχε κλέψει νωρίτερα από Αμερικανό στρατιώτη, σε έναν από τους βοηθητικούς διαδρόμους της αεροπορικής βάσης, Καμπ Λέδερνεκ, κοντά στην πόλη Κανταχάρ όταν από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες ύστερα από την πτώση του σε χαντάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε την είδηση, υπογραμμίζοντας πως το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το αεροπλάνο με τον Leon Panetta προσγειωνόταν στη βάση.

«Η κινητοποίηση των στρατιωτών ήταν άμεση και ο άνδρας συνελήφθη», τόνισε ο George Little.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος ο συλληφθείς είναι Αφγανός και έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Στη διάρκεια των ερευνών δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ή όπλα μέσα στο αυτοκίνητο.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως το περιστατικό είναι πιθανό να σχετίζεται με τον θανάσιμο τραυματισμό 16 αμάχων από Αμερικανό στρατιώτη την περασμένη Κυριακή καθώς και με την κάψη βιβλίων του Κορανίου, κίνηση που προκάλεσε την έκρηξη μεγάλης μερίδας της αφγανικής κοινής γνώμης.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Οργή λαού στο Αφγανιστάν για τις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 07:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης