Ο Λίβανος ανακοίνωσε σήμερα ότι η επαναλαμβανόμενη 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, πιθανόν να παραταθεί κατά δύο εβδομάδες.

Οι αυστηροί περιορισμοί για τις μετακινήσεις εντός της χώρας, που επρόκειτο να αρθούν τη Δευτέρα, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε, η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και της αμείλικτης αύξησης του αριθμού των ασθενών που έχουν ανάγκη από νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το ίδιο έντονα το πρόβλημα στα συστήματα υγείας τους, όμως η κρίση είναι ιδιαίτερα έντονη στον Λίβανο, όπου η πανδημία ήρθε να προστεθεί στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, ενώ μια τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας τον Αύγουστο είχε ήδη γονατίσει το σύστημα υγείας.

Χθες, το υπουργείο Υγείας ανέφερε 4.332 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 64 νέους θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πάνω από 250.000 σε μια χώρα περίπου έξι εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης