Το Ισραήλ διατηρεί σήμερα τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε μετά το θάνατο χθες ενός Παλαιστινίου από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πρόσβαση στο τέμενος Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ, τρίτος πιο ιερός τόπος των μουσουλμάνων, απαγορεύθηκε στους Παλαιστινίους ηλικίας κάτω των 40 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς κατήγγειλε «μια πρώτη ισραηλινή παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη στις 19:00 ώρα Γκρίνουιτς και πρόσθεσε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Αίγυπτος, με τη μεσολάβηση της οποίας επετεύχθη η συμφωνία για εκεχειρία.

Ο 20χρονος Ανουάρ Αμπντελχαντί Οντέιχ σκοτώθηκε και 19 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στο χωριό Χουζάα, ανατολικά της Χαν Γιούνις.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι περίπου 300 Παλαιστίνιοι που προσπάθησαν να πλησιάσουν το φράχτη ασφαλείας επιδόθηκαν σε βιαιότητες και προκάλεσαν ζημιές στο φράχτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανεξάρτητος παλαιστίνιος βουλευτής Μουσταφά Μπαργούτι κατήγγειλε την «ιδιαίτερη σοβαρή αυτή παραβίαση της εκεχειρίας» και κάλεσε «τις ΗΠΑ και τις χώρες που συνέβαλαν στην επίτευξη της σχετικής συμφωνίας να ασκήσουν άμεσες και αποτελεσματικές πιέσεις στο Ισραήλ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης