Ο Ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ, μέλος του κόμματος του Όρμπαν (Fidesz), σε δήλωση του παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο ευρωβουλευτής που μετείχε στο πάρτι των οργίων, το οποίο έγινε γνωστό την Τρίτη ξεσηκώνοντας σάλο στις Βρυξέλλες.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δήλωσή του, ζητεί συγγνώμη που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους κατά του κορωνοϊού, ωστόσο αρνείται την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση με μετέφερε στο σπίτι μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει τεστ, αλλά δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται».

Ο Σζάιερ ανακοίνωσε την Κυριακή, χωρίς καμία προειδοποίηση, ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ως ευρωβουλευτής. Έγραψε, ότι η συμμετοχή στον καθημερινό πολιτικό αγώνα ήταν μια αυξανόμενη ψυχική πίεση σε αυτόν. «Όσοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση μάχης».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης