Το πρώτο του ταξίδι, διάρκειας τριών ημερών, πραγματοποιεί από την Πέμπτη το -ιλιγγιώδους μεγέθους-κρουαζιερόπλοιο «Harmony of the Seas» της Royal Caribbean.

Πρόκειται για το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι που ξεκίνησε από το Νάζερ της δυτικής Γαλλίας. Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 1.700 τόνους, 16 καταστρώματα, ενώ οι διαστάσεις του κόβουν την ανάσα: έχει ύψος 70μ. και μήκος 362μ.!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Harmony of the Seas», κατηγορίας Οasis, θα προσφέρει στους επιβάτες του μια σειρά από ανέσεις, όπως πολυεπίπεδη περιοχή νεροτσουλήθρας, Bionic Bar όπου ρομπότ θα σερβίρουν τους πελάτες, τεράστιες καμπίνες με virtual balconies, που προσφέρουν θέα σε πραγματικό χρόνο του εξωτερικού χώρου.

H πλοιοκτήτρια εταιρεία κατέβαλε συνολικά 1 δις ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής τουΟι πρώτοι επιβάτες του αριθμούν περί τους 500 και είναι κυρίως μέλη πληρώματος και αξιωματούχοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Ωστόσο, όταν το κρουαζιερόπλοιο ξεκινήσει το πρώτο του κανονικό ταξίδι, θα μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 8.000 άτομα (εκ των οποίων τα 2.000 θα είναι μέλη του πληρώματος).

Όσο για το κόστος του, η εταιρεία κατέβαλε συνολικά 1 δις ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Harmony of the Seas» κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο «STX France» στο Saint-Nazaire της Γαλλίας. Ένα τέταρτο πλοίο κατηγορίας Oasis είναι επίσης υπό κατασκευή στο ναυπηγείο και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

Τα «Oasis of the Seas» και «Allure of the Seas», τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους το 2009 και το 2010 αντίστοιχα, είναι και τα δύο κατασκευασμένα στο «STX Europe του Turku» της Φινλανδίας, που αυτήν τη στιγμή ανήκει στη γερμανική ναυπηγική εταιρεία Meyer Werft και στη φινλανδική κυβέρνηση.


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης