Όταν έχεις τον τίτλο του ψηλότερου άνδρα στις ΗΠΑ, το να βρεις ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια αποδεικνύεται πραγματικό μαρτύριο.

Για τον ουκρανικής καταγωγής Ιγκόρ Βοβκοβίνσκυ, που έχει ύψος 2,34 μέτρα, το να αποκτήσει νέα παπούτσια αποτελεί σχεδόν… άπιαστο όνειρο, καθώς το νούμερο που χρειάζεται είναι μεταξύ 22 και 25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση την αμερικανική αρίθμηση φυσικά. Γιατί για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αυτό αντιστοιχεί σε νούμερο παπουτσιού άνω του… 90!

        

Ο 29χρονος, μέχρι στιγμής, έχει υποβληθεί σε 15 επεμβάσεις σε διάστημα έξι χρόνων, ώστε να διορθωθούν κάποια προβλήματα που δεν του επέτρεπαν να φορά παπούτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, την απάντηση στο πρόβλημά του πλέον έχει αναλάβει να δώσει η γνωστή εταιρεία Reebok, η οποία σχεδιάζει ειδικά για αυτόν παπούτσια που θα θέσουν τέρμα στο μαρτύριό του.

         

Η εταιρεία θα ξοδέψει έξι εβδομάδες και θα χρειαστεί πολλά χρήματα για να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ το κόστος των παπουτσιών, διαστάσεων… Γκιούλιβερ, αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 20.000 δολάρια. Κάτι που εξηγείται τόσο από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν όσο και από την ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών που θα συνεργαστούν για την κατασκευή τους.

Ο Βοβκοβίνσκυ περιμένει αγόγγυστα το αποτέλεσμα, αφού, όπως λέει, μια βόλτα με κοινά παπούτσια θα μπορούσε να αποδειχθεί κανονική… απόπειρα αυτοκτονίας για τον ίδιο.

«Ουσιαστικά, είμαι όμηρος του εαυτού μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, ακόμα κι αν, από ιατρικής πλευράς, μου επιτρέπεται να περπατάω» λέει ο 29χρονος, ο οποίος νοσταλγεί να πάει μια απλή βόλτα παρέα με τον σκύλο του.

Ο Βοβκοβίνσκυ μετακόμισε με τους δικούς του από την Ουκρανία στη Μινεσότα, ώστε να μπορεί να έχει την απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή.

Μάλιστα, όπως λέει, μετά τις επεμβάσεις έπρεπε να παραμείνει κλινήρης για τρία χρόνια, γεγονός που έκανε τη ζωή του «πραγματική κόλαση».

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης